ZAVŘÍT

Kari

Ingredience

Ingredience na 3 porce:
Na kari:
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 cm zázvoru
  • 1 chilli paprička
  • 1 PL kari koření
  • 200 g cizrny z plechovky
  • 400 ml kokosového mléka
  • šťáva z ½ limetky
  • 300 g kuřecího masa
  • olej na smažení

 

Na podávání:
  • jasmínová rýže
  • koriandr

Také patříte mezi milovníky kari na všechny možné způsoby? 

A víte, že jeho skvělou, zdravou a přesto výživnou verzi si doma zvládne připravit i úplný začátečník? Stačí se řídit podle našeho receptu a během chvíle máte na stole perfektní jídlo jako z oblíbené asijské restaurace.



Postup:
  • Maso uvaříme ve vodě doměkka. Poté jej necháme vychladnout, natrháme a odložíme bokem.
  • Na rozpálené pánvi osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, chilli papričku a nastrouhaný zázvor. Jakmile zezlátnou, zaprášíme kari kořením a vše v něm hezky obalíme.
  • Do pánve přidáme propláchnutou cizrnu a vše zalijeme kokosovým mlékem.
  • Přiklopíme pokličkou a pomalu dusíme zhruba 30 minut.
  • Nakonec do pánve hodíme trhané kuřecí a promícháme s omáčkou. Dochutíme limetkovou šťávou, solí, podle chuti můžeme přidat chilli. 
  • Podáváme s jasmínovou rýží a koriandrem.