ZAVŘÍT

Šulánky s mákem

Ingredience

Budeme potřebovat na 2 porce:

Na šulánky:

Navrch podle chuti:

  • mák 
  • ghíčko 
  • oblíbené sladidlo

Jasně, babička je připravovala z brambor, mouky a hromady cukru. Ty naše jsou však oproti nim plné bílkovin a smlsnete si na nich bez nejmenších výčitek. Dejte naši fit verzi šulánků s mákem ochutnat i babičce. Ručíme za to, že dostanete pochvalu. 

 

Postup:

  • Všechny ingredience na šulánky společně smícháme a vytvoříme celistvé, lehce lepivé těsto.
  • Těsto přesuneme na pomoučený vál a ve dlaních z něj tvarujeme šulánky požadované velikosti.
  • Šulánky vaříme v osolené vodě asi 3-4 minuty, dokud nevyplavou na hladinu. Poté je vytáhneme a usušíme papírovou útěrkou.
  • Podáváme zasypené mákem, polité roztopeným ghí a pěkně oslazené.
  • Dobrou chuť!