ZAVŘÍT

Tvarohové knedlíky

Ingredience

Na knedlíky:

  • 250 g měkkého tvarohu
  • 200 g hladké špaldové mouky
  • 30 g vanilkového proteinu
  • 1 vejce
  • 30 g oblíbeného sladidla
  • meruňky

Navrch:

  • hrudovitý tvaroh
  • oblíbené sladidlo
  • máslo/ghí

Tvarohové knedlíky jsou tradičním českým receptem, který, co si budem, není ve své původní podobě zrovna fit. Stačí ale pozměnit pár ingrediencí a rázem se promění ve zdravý oběd či dezert s perfektní klasickou chutí.

Co takhle využít sezóny a zabalit do nich třeba šťavnaté meruňky? 

 Postup:

Ve větší míse smícháme tvaroh, mouku, proteinový prášek, vejce a sladidlo. Zpracujeme celistvé těsto. Pokud se příliš lepší, přidáme trochu mouky. Hotové těsto dáme na půl hodiny chladit do lednice, aby se s ním lépe pracovalo.

Z vychlazeného těsta uždibujeme stejné kousky. Vlhkýma rukama z nich děláme placky, do kterých následně balíme poloviny meruněk.

V hrnci na sporáku přivedeme k varu vodu, do které opatrně vložme knedlíky. Vaříme cca 5 minut, dokud nevyplavou na hladinu.

Knedlíky podáváme s další náloží tvarohu, sladidlem a přelité rozpuštěným máslem či ghíčkem.

Dobrou chuť!