ZAVŘÍT

Tvarohový dort

Ingredience

Na korpus:

Na krém:

  • 750 g tvarohu
  • 200 g ricotty
  • 30 g vanilkového proteinu
  • 50 g sladidla
  • kůra z ½ citrónu
  • 2 vejce
  • 100 g mražených malin

Na ovocnou vrstvu víc:

  • 200 g mražených malin
  • 5 g chia semínek
  • šťáva z ½ citrónu

Na těžké dezerty plné cukru a másla nás v létě neužije. Zato takový lehký a šťavnatý tvarohový dortík? Sem s ním!




Postup:

  • Troubu předehřejeme na 180 °C.
  • Maliny vyděláme z mrazáku předem, aby lehce povolily.
  • V míse smícháme všechny ingredience potřebné na korpus. Těsto na chvíli odložíme stranou, aby trochu zhoustlo. Následně ho natlačíme na dno dortové formy vyložené pečicím papírem.
  • Poté se můžeme vrhnout na přípravu krému. Ve velké míse smícháme tvaroh, ricottu, protein, sladidlo vlastního výběru, citrónovou kůru a vejce. Nakonec do krému opatrně vmícháme celé kusy malin. Hotový krém rovnoměrně rozprostřeme na korpus. Pečeme v předehřáté troubě asi 55 minut. Vršek dortu by měl ke konci pečení začít lehce zlátnout.
  • V průběhu pečení v pánvi rozehřejeme maliny. Přidáme chia semínka a citrónovou šťávu. Vše spolu krátce povaříme, potom směs odděláme z plotny a necháme zhoustnout.
  • Upečený dort necháme chladnout ve vypnuté troubě s pootevřenými dvířky. Předejdeme tak tomu, aby spadl a zcvrkl se.
  • Na lehce vychladnutý dort naneseme malinovou vrstvu a dáme chladit do lednice. Ideálně přes noc.

Dobrou chuť!